Vidste du, at du nemt kan gøre hverdagen nemmere med magneter? Du skal bare kende til de små tricks omkring magnetisme. Her viser vi dig 3 tricks - videoen varer kun 23 sekunder. Der er et trick til at undgå at bore i væggen for at hænge plakater op. Der er også et tip til badeværelset for bedre orden i dine toiletsager. Og så har vi til sidst en sjov magnetløsning til kabler. Under videoen finder du de magneter, vi har brugt, og nederst en lidt mere grundig gennemgang af de 3 hacks fra videoen.
Magnet-hack #1
Undgå at bore i væggen: brug i stedet metal & magneter.
Du behøver ikke altid at bruge søm og skruer for at lykkes med at hænge noget op på væggen. Ofte kan det gøres med metal og magneter. Vi viser i det første hack, hvordan man med noget så simpelt som en metal-papirclips og tape kan gøre væggen magnetisk nok til at kunne hænge en plakat op med små magneter bagefter.
Det er klart, at jo tungere ting, der skal hænges op, desto større metal og magneter har du brug for. Men tricket til plakater viser på en nem måde, hvor lidt der nogle gange skal til. Og det kan endda være, at du allerede har magnetiske punkter i dit hjem, for hvis der er metalbjælker eller søm og skruer i væg og lofter, kan de også bruges som magnetisk modpol, når du skal hænge mindre ting op uden at bore nye huller.
Vi har i produktoversigten ovenfor vist de mest brugte magneter til ophængning af plakater o.lign. Tag gerne fat i os, hvis vi skal regne på en anden type magnetbehov i samme boldgade.
Magnet-hack #2
Skab orden på badeværelset: brug selvklæbende magnettape.
De fedeste projekter er som regel de mest simple, og det bliver ikke meget mere simpelt end dette: tag en magnetstrimmel (eller magnettape) og find ud af, hvor den kan sidde. Rengør overfladen med isopropyl alkohol (f.eks. en 3M renseserviet), og når overfladen er helt tør, fjerner du folien på limsiden af din magnetstrimmel og trykker magnetstrimmelen fast med et hårdt tryk over det hele, så der ikke er luftbobler på bagsiden af limen. Selv om det er fristende at tage den i brug med det samme, fordi limen er god, så vent lige 24 timer med at tage den rigtigt i brug, så du er sikker på, at opsætningen ikke falder af.
Efter endt tørretid kan du sætte ting op som f.eks. neglefil, neglesaks, små metaldåser med flad bund samt hårnåle og hårspænder. Faktisk alle små ting af rent metal. Og som om det ikke er nok, så er der også mange makeup brands, der er begyndt at sætte små magneter i deres produktemballage; så det kan naturligvis også hænges op på denne magnetstrimmel. Og ellers kan du bruge vores magnetiske penneholder til at gøre ting magnetiske med.
Fordelen ved tyk magnettape i stedet for en metalstrimmel er, at metalstrimmelen kun er magnetisk men ikke en magnet i sig selv. Magnettape derimod har blandede poler på hele fladen og fungerer derfor også som en magnet i sig selv.
Magnet-hack #3
Få styr på ledningerne: lav nemt en sjov ledningsholder.
Hvis du følger med i vores nyhedsbrev eller på vores Youtube kanal, er du helt sikkert stødt på dette hack før. Men vi tager det med igen, fordi det er så simpelt og genialt. Og det viser, hvor let man kan gøre ikke-magnetiske tingmagnetiske.
I videoen har vi taget 2 små blokmagneter str. 6x4x2 mm. og limet i hvert ben af en LEGO mand. Som i hack nr. 2, så kræver det lidt tålmodighed, fordi limen skal tørre. Vi kan anbefale UHU Max Repair superlim, der er meget velegnet til magneter (brug aldrig varm limpistol eller sekundlim, der ikke er beregnet til magneter og metal - det kan ødelægge magnetismen pga. varme og kemisk reaktion).
Det er nemmest at forklare i trin, hvordan man gør, så du gør det i den rigtige rækkefølge og ikke gør det for svært for dig selv:
- Først lægger du din LEGO mand klar på ryggen med benene i vejret.
- Så tager du dine magneter, lægger dem side mod side (kan kun vende 1 vej, så du kan ikke gøre det forkert) og ridser dem ganske let med finkornet sandpapir på den ende, som du vil lime fast oppe i LEGO benene.
- Derefter putter du en lille klat lim i hvert ben på LEGO manden - der skal bare lige være nok til at omslutte hver magnet, men ikke så meget, at det siver ud af hullerne i siden af benene.
- Så tager du en magnet i hver hånd og putter i hvert ben - det er bedst at gøre samtidig, så du ikke oplever, at magneterne smutter mellem fingrene - de vil nemlig rigtig gerne tiltrækkes hinanden, så det kræver lidt fokus at sætte begge magneterne i LEGO benene.
- Lad limen tørre i 48-72 timer, inden du tager din LEGO mand i brug.
Herefter kan du hænge ham på metallamper, arkivskabe, magnettavler og meget andet - og han er genial som ledningsholder til f.eks. mobilladekabel eller USB ledning. Men han er også sjov til planlægningstavler, hvis du vil vise teams eller familien med forskellige typer figurer.